donderdag 23 februari 2012

Tijd voor iets nieuws

Pfff eindelijk iets anders haken dan krabben, in totaal zijn het er 200 geworden.
Ontzettend veel leuke reacties gehad van vrienden en kennissen, en veel krabben terug gezien tijdens het vieren van de vastenavend. Lekker eens op internet rondgeneusd voor nieuwe ideeën. En ja hoor good old freubelweb had een ontzettend leuk uilenportemonneetje op haar site staan. Ik heb eens gekeken op big crafty blog, het stond reuze goed uitgelegd dus dat was zo gehaakt. Kijk zelf ook maar eens op http://www.bigcraftyblog.blogspot.com/2012/02/free-crochet-owl-purse-pattern.html. Ik heb het een klein beetje aangepast, geen hengsel maar een klein knoopje.




Mijn blog wordt ook steeds beter gelezen, en dat is toch ook wel heel leuk.
Soms sta ik ervan te kijken waar de lezers vandaan komen en kom ik websites tegen, waar ik dan heel nieuwsgierig een kijkje op neem. Zo kwam ik pinterest tegen, als ik het goed begrijp een soort openbaar plakboek. En daar zag ik mijn nieuwe uitdaging.....


Ik was er gelijk helemaal weg van. Het wordt in Canada verkocht in een kindermeubelzaak, alleen deze kleur was al uitverkocht. Nu heb ik nog 2 felblauwe kussenhoezen en flink wat kleurtjes wol en katoen, dus ik ga hem zelf proberen te maken. Een start heb ik al gemaakt met de cirkels, alleen voor de bloemen gebruik ik hetzelfde patroontje als bij het kindermutsje wat ik eerder gemaakt heb.


Ik ben benieuwd of het gaat lukken, kan ik mijn slaapkamer eens oppimpen met wat nieuwe kussens.


maandag 13 februari 2012

Krabbentraktatie

Nou hier bij ik bijzonder trots op...een meisje heeft vandaag "mijn" krabben getrakteerd in de klas.
Wat een vrolijk gezicht zo op die cakejes.



Verder had ik deze week een bijzonder verzoekje. Of ik ook buiten de stadsgrenzen haakte? Een vriendin van mij werkt in een verzorgingstehuis in de gemeente Woensdrecht.
Met de carnaval heet het daar Wjeeldrecht en de inwoners heten daar snoeken.
Je raad het al snoeken haken. Maar ik weet niet of jullie wel eens een haakpatroontje van een snoek hebben gezien. Niet dus, dan zelf maar wat uitproberen en een prototype snoek was geboren. Het zijn er in totaal 80 geworden, werd niet blij van de sluitspeldjes eraan zetten...
Maar die oudjes zitten er toch mooi bij als de prins langskomt.


Nu heb ik als "krab" wat minder gevoel bij die snoeken, en ben ik snel mijn voorraad aan gaan vullen.






Wil je nog zo'n mooie krab van Chris in de haak? mail me dan chrisindehaak@gmail.com, deze kleurtjes zijn allemaal nog op voorraad.

En volgende week effe rusten en inspiratie opdoen voor het volgende haakproject.

vrijdag 3 februari 2012

Mijn allereerste granny-sprei de deur uit.

Hé dat is leuk een mail of mijn granny-sprei al verkocht is, iemand ziet hem al helemaal op zijn bank liggen. Nee ik heb hem nog en hij is nog steeds te koop...ik ga hem nu inpakken en versturen ....



Haal ik hem net van zolder kom ik nog een hele stapel driehoek-granny's tegen,  die ik in de vakantie heb gehaakt. Nog maar even snel aan elkaar zetten. Kan die gelijk de shop in als de granny-sprei de deur uit is.




Verder vroeg een moeder uit de klas van een van mijn zoons, of ik een muts wilde haken voor haar jongste dochtertje. Dat was nog eens een uitdaging, dan kun je creatief helemaal los. Maar een patroontje is toch wel handig, dat vonden we samen bij www.garnstudio.nl. En na wat uitproberen, opmeten en uithalen is dit het resultaat..ben er best trots op.


Aan de achterkant van de bloemen zitten doorzichtige knopen zodat ze kan wisselen.

Zo en dan ga ik weer snel verder op weg naar de 200 krabben....